Kamasi Washington

30 mei. 2018

Aankoop per telefoon

Van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00 kunt u tickets telefonisch reserveren op onderstaande nummers:
- van België, 0900 40 850 (€0.50/min)
- vanuit het buitenland, + 32 70 660 601 (€0.30/min)

Mindervalide personen

Indien u meer informatie wenst over de verkoop van tickets voor mindervalide personen, klik dan hier.

KOOP UW TICKET

Concert-Debout.jpg


Na een afgeladen vol optreden op Gent Jazz deze zomer, komt de charismatische saxofonist, bandleider en componist Kamasi Washington op woensdag 30 mei naar La Madeleine in Brussel. De laatste jaren werd Kamasi steeds populairder bij zowel jong als oud en kan hij de dag van vandaag zelfs gezien worden als één van de populairste jazz-artiesten.

Kamasi Washington maakt jazz van de 21ste eeuw. Hij slaagt er als geen ander in om de aandacht te vangen van luisteraars die tot dat moment niet bewust in jazz geïnteresseerd waren. De in Los Angeles opgegroeide alleskunner heeft een echte jazzachtergrond. Zo vormde hij al in high school The Young Jazz Giants, een kwartet met onder meer bassist Thundercat.

Ooit was hij sessiemuzikant voor Snoop Dogg, Lauryn Hill, Flying Lotus en producer Quincy Jones, maar met zijn arrangementen op Kendrick Lamar’s magnum opus ‘To Pimp a Butterfly’ kwam hij wereldwijd écht voor het voetlicht.

In 2015 verbaasde hij menigeen met de release van zijn driedubbele ‘The Epic’: een ode aan o.a. John Coltrane, met invloeden uit hip hop, R&B, latin en Afrikaanse muziek.

Nu komt hij met zijn nieuwste album ‘Harmony of Difference’ naar La Madeleine in Brussel op 30 mei.

“Harmony of Difference van Kamasi Washington: verlichte vibes van een meestertolk” -  ⭐⭐⭐⭐ Albumreview De Morgen

“.. slechts met één adjectief te beschrijven – machtig” – ⭐⭐⭐⭐⭐ Concertreview HUMO

“Kamasi Washington, de nieuwe jazzmessias” - ⭐⭐⭐⭐ Concertreview Focus Knack

Lees verder