Dulce Pontes

12 nov. 2022
1629

Presented by:

Aankoop per telefoon

Van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00 kunt u tickets telefonisch reserveren op onderstaande nummers:
- van België, 0900 40 850 (€0.50/min)
- vanuit het buitenland, + 32 70 660 601 (€0.30/min)

Mindervalide personen

Indien u meer informatie wenst over de verkoop van tickets voor mindervalide personen, klik dan hier.

KOOP UW TICKETS ZITTEND CONCERT


Dulce Pontes op zondag 28 november 2021 in La Madeleine in Brussel !

Al 30 jaar lang is Dulce Pontes een van de opvallendste Fado-stemmen. Op 28 november 2021 zal de Portugese zangeres dit demonstreren in La Madeleine!

Haar hit “Cançao do Mar”, dat bekend werd in 1993, is nog steeds dé publieksfavoriet tijdens haar concerten. Dankzij dit lied werd Dulce bekroond tot de vernieuwer van fado en nam deze status over van de fantastische Amalia Rodrigues.

Haar artistieke kwaliteiten, klassieke training en culturele bezorgdheden maakten van Dulce Pontes een rusteloze reiziger om zo samenwerkingen met de grootste artiesten ter wereld te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met Ennio Morricone in 2003, wat leidde tot de geboorte van het album “Focus” met een verkoop van 300.000 exemplaren en verschillende wereldtournees. In al deze jaren behield zij een sterke band met het Italiaanse genie, tot zijn jammerlijke overlijden. Toch zal er altijd een speciaal plekje in haar shows gereserveerd zijn voor de nummers die zij met Ennio realiseerde, zoals “Cinema Paradiso”.

Naast het brengen van haar grootste hits en haar bekende nummers die ze samen met Morricone heeft uitgebracht, zal het concert in La Madeleine ons ook meevoeren naar Brazilië. Dulce zal ons de liedjes vol kracht, dans en sensualiteit van de Braziliaanse ster Elis Regina, die in de jaren 80 vroegtijdig stierf, laten herontdekken. Dulce Pontes zal tijdens haar concerten een eerbetoon bieden aan Elis’ stem en ongelooflijke persoonlijkheid, wat nooit eerder iemand heeft gedaan.

Begeleid door Yelsy Heredia (Cuba, contrabas, de beste van zijn generatie, voormalige vaste begeleider van Chucho Valdés), Luis Guerreiro (Portugese gitaar, voormalige vaste medewerker van andere Portugese sterren zoals Mariza) en Sergio Fernandez (piano, Cuba) trekt ze alvast op tournee met muzikanten van wereldniveau!

Wat de pers zei over Dulce Pontes:

New York Times, tijdens haar concert in 2007 in de Carnegie Hall:
"Ms. Pontes has an extraordinary voice: tangy and sympathetic, delicate and searing, extending upwards to that of an airborne soprano".

The Guardian, tijdens haar concert in 2018 in Londen met Ennio Morricone:

“This is great, as are the pieces with Dulce Pontes, which bring breathtaking melodrama to the song from the film Sacco and Vanzetti“

Lees verder